Известие

Collapse
No announcement yet.

Сменям, сменям, а проблема си остава ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги,аз пък имам друг проблем и вече взе да ми писва,само че моята 166 2.0.Оборотите не ми играят ,но при палене сутрин ако натисна газта и оборотите падат на 500 и гасне.Поработи ли 5-6 мин всичко се оправя,колата върви като самолет.Ама това чакане сутрин ми разказва играта.Сменил съм дебитомер,ламбда ,никаква промяна - само по-нисък разход на гориво и по-добро ускорение.Оборотите са ми стабилни,грешки на три различни диагностики бях - няма!Някакви идеи?
    Алфа...всичко друго е компромис!
    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
      Колеги,аз пък имам друг проблем и вече взе да ми писва,само че моята 166 2.0.Оборотите не ми играят ,но при палене сутрин ако натисна газта и оборотите падат на 500 и гасне.Поработи ли 5-6 мин всичко се оправя,колата върви като самолет.Ама това чакане сутрин ми разказва играта.Сменил съм дебитомер,ламбда ,никаква промяна - само по-нисък разход на гориво и по-добро ускорение.Оборотите са ми стабилни,грешки на три различни диагностики бях - няма!Някакви идеи?
      Какъв дебитомер си сложил и каква ламбда защото има значение. Провери си температурния датчик дали отчита на студено както трябва. Колата има ли газово.
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

• Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
        Какъв дебитомер си сложил и каква ламбда защото има значение. Провери си температурния датчик дали отчита на студено както трябва. Колата има ли газово.
        Проблема се оказа в дебитомера и най-странното е ,че не регистрира грешка,въпреки,че стойностите му при подаване на газ изчезват за секунда-две!

Comment

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
          Проблема се оказа в дебитомера и най-странното е ,че не регистрира грешка,въпреки,че стойностите му при подаване на газ изчезват за секунда-две!
          Какво му е странното?!? Дебитомера подава някакви стойности, но дали тях очаква ЕКУ-то?!?

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
            Какво му е странното?!? Дебитомера подава някакви стойности, но дали тях очаква ЕКУ-то?!?
            Страннот е ,колега,че изчезват самите стойности ,които се виждат при диагностиката и после пак се появяват след секунда две.Дебитомера някак си спира в този момент,но грешка няма!

Comment

• Доколкото ми е известно, грешка от дебитомера не се записва. Той дава или не дава някакви стойности, и ако са в границите - ок. Ако не саааа ... знаете за дупката между 2500-4000 rpm.

Comment

• И аз да се оплача,от скоро може би около месец взе да ми държи когато си поиска високи обороти на място!Не ги клати а като спръ на светофар,или за изчакване ми държи около 1200-1300 об/мин,и когато си посика го прави един път ги държи високи друг път нормални!Сменено е по колата дебитомер,преди време в нормални стойности е,ламбда сонда и тя е добре,дросела е чист премахнати са му картерните газове!Интерестното е че когато започне да държи такива обороти като обера леко свободния ход на газтъ всичко се оправя!Колата е от подписа прави го и на газ и на бензин!!!
                alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

• Запецва ти клапата някъде. Сега като няма масло да я смазва така става. Пръсни и малко ВД40
                  Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                    Доколкото ми е известно, грешка от дебитомера не се записва. Той дава или не дава някакви стойности, и ако са в границите - ок. Ако не саааа ... знаете за дупката между 2500-4000 rpm.
                    Моят даде Р0100, но дебитомера умря напълно. Светна дюзата, колата нямаше празни обороти...
                    Alfa Romeo 1.8 TS `98
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                      Запецва ти клапата някъде. Сега като няма масло да я смазва така става. Пръсни и малко ВД40
                      Ок мерси много за инфото,скоро трябва да те посетя теб да видим,в какво състояние е таз кочина,че бая време не е ходила на сервиз!!!
                      Last edited by spe4elist; d.m.y г., 01:00.
                      alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

• Ми прескочи на сам... няма грижи.
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Имах същият проблем с моята, проблема е в ступковото моторче което се намира точно за дроселовата клапа. След като го смених обаче незнам дали е савпадение или нещо друго но веднага се прецака деботометара, но оборотите заспаха на 900 и не се мрадват от там.

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Добре де. При мен като нулирахме ЕКУ-то всичко заспа. Когато съм в движение и освободя от скорост оборотите падат много бавно до 1000. На място си падат нормално и са стабилни.
                            Как точно става нулирането на ЕКУ ? При мен проблема е само при ниска скорост. Ако от 120 изключа на свободна оборотите си падат до 1000 и после си заспиват на около 800, при по-ниска скорост си колебаят. На място не колебаят.
                            Някъде бях чел, че тези магарии са от ТПС-а потенциометъра за позицията на дроселовата клапа.

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Иди да премерят бобините с мотортестер. Като подадеш рязко газ пука ли в гърнетата?
                            От какво е това припукване ? При мен като подам рязко газ в началото мудно тръгват оборотите, припуква в гърнето като при богата смес, претриса и на високи обороти (над 2000) си се развърта нормално. Сподели къде да търся проблема
                            Last edited by Alamo; d.m.y г., 15:24.
                            Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

• колега клатенето на оборотите в движение се оправя с откачането на т.н. (пин15),
                              откачаш километража откачаш кабела от буксата и си готов повече никога няма да го направи това клатене при движение

Comment

• Първоначално публикувано от ivo8307 Покажи съобщение
                                колега клатенето на оборотите в движение се оправя с откачането на т.н. (пин15),
                                откачаш километража откачаш кабела от буксата и си готов повече никога няма да го направи това клатене при движение
                                В другите форуми има репортнати случаи в които не се оправя след такава интервенция.
                                ...

Comment

Working...
                                X